Welkom bij

Wereldwinkel Venray

Als iemand vraagt wat Dopper is, zeg dan alsjeblieft, ALSJEBLIEFT, niet dat het een bedrijf voor waterflessen is.

Dopper biedt mensen de mogelijkheid om herbruikbare waterflessen te verkiezen boven single-use flessen. Zo vechten we tegen plasticvervuiling, één single-use waterfles per keer. Maar wil je nou precies weten wat we doen, bekijk dan onze missie pagina. Als je meer wilt weten over hoe het allemaal begon en over ons leven als een B Corp (en wat dat is), lees dan verder.

“Ik heb ooit een schokkende documentaire gezien over hoe de enorme hoeveelheid plastic het voor elkaar krijgt om onze oceanen binnen te dringen, die vervolgens veranderen in een gigantische vuilnisbelt lijkend op plastic soep. Ik heb ook gemerkt hoeveel single-use plastic waterflessen elke dag worden weggegooid, hoewel in veel landen het beste drinkwater gewoon uit de kraan komt. Ik voelde me hier erg ongemakkelijk bij. Ik moest er gewoon iets aan doen!”

We hebben allemaal wel een documentaire over de plastic soep gezien. Maar in plaats van te schrikken en vervolgens gewoon verder te gaan met zijn leven besloot Merijn Everaarts, onze oprichter, actie te ondernemen. Hij vroeg zich af: waarom zou je flessenwater kopen als er uitstekend water rechtstreeks uit de kraan komt?

Hét verschil maken

Bij alles wat we doen komt onze visie dichterbij. Een wereld met kristalheldere

wateren, waar plastic vervuiling verleden tijd is en iedereen op de wereld toegang heeft

 

tot veilig drinkwater. En elke Dopper die wordt verkocht, stelt mensen in staat om herbruikbare waterflessen te verkiezen boven een single-use fles. Van onderwijsprogramma's en onderzoek tot inspiratiecampagnes. Daarnaast worden er ook projecten voor schoon drinkwater in Nepal gestart. Karmapunten verdiend? Zeker weten.